Mijn lieve dochter

Het eerste moment dat ik je voelde schoppen in mijn buik kwam het besef ik wordt moeder. Ik kon mij toen absoluut niet indenken hoe alles ging. Ook al dacht ik natuurlijk heel wijs dat ik dat wel kon. Samen met je papa hebben wij genoten van het gedartel, geschop en geschuif in min buik. Elke echo naar je gekeken met een roze bril en vol trots dat je zo goed groeide en rustig bewoog. Genieten van het geluid van je hartslag zo veilig in mijn buik.

De laatste week in mijn buik en alle onderzoeken, de hobbels die wij tegenkwamen voordat we jou in onze armen mochten sluiten is voor een andere keer. Voor nu gaat het om jou, mijn kleine meiske die zo snel opgroeit.

Het eerste moment dat we hier thuis arriveerde en jou angstvallig op de tafel zetten in je maxi cosi. Je lag nog zo lief te slapen en de kraamzorg was er nog niet. Een grappige discussie volgde of we je er wel uit moesten halen. Ons lieve bundeltje! Zo bijzonder hoe dit kleine mensje ineens bij ons gezin hoort en ook meteen het gevoel jij hoort voor altijd bij ons.

Vanaf dat moment werden we een gezin en langzaam aan zouden wij onze draai vinden. Je was een rustig kleintje wat dol was op mama of papa slapen. Helaas ging de borstvoeding niet zoals gedacht maar van onze momenten hebben we intens genoten. Ook op de fles groeide je super! Het was voor mij ook puur genieten hoe je gezellig bij papa de fles lag te drinken.

Na een hoop gedoe kwamen wij erachter dat je (verborgen) reflux had. Na het toevoegen van johannesbroodpitmeel en het langer omhoog houden na de fles ging het al stukken beter. Zo zagen wij langzaam een meer vrolijker en gezellige Lotte tevoorschijn komen. Zo opgelucht dat we er achter waren, je hebt toch een onderbuik gevoel dat er iets niet helemaal goed gaat. Als ‘nieuwe’ papa en mama kun je daar best onzeker van worden maar zie je je dochter opknappen… Kun je weer bergen verzetten!

Je bent een heerlijk kijkertje en als je dan bedacht hebt hoe het moet doe je het. Eerder niet want van vallen en prutsen hou je niet. Dus toen je eenmaal doorhad hoe je op je kont kon rondschuifelen ging je er als een speer vandoor. Wat hebben je papa en ik hier met trots naar gekeken!

Je gebit was vlot en inmiddels ben je ook al 4 kiezen rijker. Hoop geknuffel en op van alles geknabbeld maar we komen er wel. Je bent een taai klein dreumesje!

Eten doe je graag en ook lust je van alles. Gelukkig lijkt je hierin op mij! Hopelijk blijft dit ook zo :). Inmiddels ben je 1.5 jaar en praten we niet meer in maanden. De flesjes zijn verleden tijd en met een gevoel van weemoed ruim ik ze op. Je wordt groot!Dreumes

Je stapt lekker rond en als je nog wat slaperig bent schuifel je het liefst nog relaxt op je kont rond. Doorslapen deed je vrij vlot maar er blijven nachtelijke verstoringen door je inmiddels drukke slaapstijl. Klem komen te zitten in je slaapzak of het per ongeluk uit je bed gewerkte speentjes die je even kwijt bent zijn vaak zo op te lossen voor ons. En gelukkig wordt dit ook steeds minder.

De vaatwasser heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Als deze open gaat dan laat je alles uit je handen vallen en loop je er zo snel mogelijk heen. Graag help je mee met de tafel dekken of iets in de prullenbak gooien. Je hebt een lief behulpzaam hartje met een pittig randje. Want owh wee als er iets niet gaat zoals je wilt of je moet iets van ons. Een stampende krijsende Lotte is ons ook niet vreemd. Maar een beetje karakter mag er wel inzitten en stiekem moeten papa en ik hier ook wel om grinniken. Op die momenten is het even tot tien tellen… Zo fijn dat ze nu ik hiermee bezig ben even demonstreert dat ze pissig is omdat ze er even niet bij mag op de bank .

Al met al zijn wij supertrots op jou en zijn erg nieuwsgierig naar jou als dreumes. Geniet, ontdek en leer zoals bij jou past mijn dochter. Het gaat allemaal snel zat en geloof mij je hoeft geen haast te maken! Ondertussen zullen je papa en ik er voor je zijn, van je houden, je koesteren en beschermen. Bovenal genieten wij en hopen wij dat het ons gegund is om een klein broertje of zusje aan ons gezin toe te mogen voegen. Maar vooralsnog voelen wij ons al rijk en gezegend met jou als onze dochter.

Lieve groet,
Mama

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

2 thoughts on “Mijn lieve dochter

Geef een reactie