Perfect?!

Ik lees de laatste tijd veel op social media over perfect zijn. En dat dit eigenlijk niet hoeft šŸ™‚
Kijk nu begint het ergens op te lijken.

Ik bedoel perfect lijkt mij mooi en in sommige gevallen is perfect ook wel wenselijk. Maar is het niet ook saai en waar blijven de mooie mogelijkheden die onstaan uit blunders? Zouden die er dan niet zijn?

Vaak als ik iets creƫer dan mik ik op perfectie. Maar altijd zie ik toch wel iets wat ik anders zou willen maar is het gecreƫerde niet interessanter, unieker en mooier zoals hij geworden is?
Tuurlijk de techniek wil ik perfect! Daar doe ik geen concessies aan.

Maar de vrije vorm, het handmade aan mijn producten en het karakter. Moet dat verloren gaan ten kostte van perfectie? Niet dus!

Ook in het dagelijkse leven hou ik ervan om de dingen op orde te hebben. Niet de dingen opstapelen en gewoon elke dag wat wegwerken. Een mooie weekplanning geeft nog meer rust maar perfectie? In mijn huishouden zeker niet! Er mag geleefd worden en ook wat zooi hoort daarbij.

Voor mij is mikken op perfectie een mooi doel maar bereiken wil ik het dus eigenlijk niet. Het is voor mij meer de jacht erop… Haal het beste uit jezelf en wees lief voor jezelf! Niet alles is voor je weggelegd, omarm de dingen je gelukkig maken. Geniet van je weekend!

Lieve groet,
Els

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

Geef een reactie