Bruidsboeketten maken van papieren bloemen, ik ben verliefd!!

DSC_0081

Ongeveer 6 maanden geleden viel mijn oog op een bruidsboeket van papieren bloemen. Tuurlijk als echte criticus vond ik er van alles van. Mijn bloemisten hart deed ook nog een duit in het zakje… Maar zacht fluisterde ook een creatief stemmetje das toch wel heel gaaf om te maken zeg. Past mooi bij het doorgroeien van SierGoed.

Dus daar dook ik pinterest op en de jacht was geopend! Op bloemen maken die natuurlijk, mooi, speels, echt en puur waren. Zoals je ze als bloemist ook tegenkomt in alle vormen en maten ook al koop je 1 soort. Het interessante aan handmade en het verrassende van de natuur…. Allemaal samen in een bloem en later in een boeket.

Ik vond ze! En na wat oefenen ben ik tevreden, tuurlijk kan ik als ‘bloemmaker’ doorgroeien en zal ik dit ook zeker doen. Maar het eerste boeket is af. Beretrots en dankbaar dat het gelukt is staat hij nu nog naast mijn werktafel. Deze week gaat hij online. Speciaal omdat het de 1e met gratis verzending en een gratis corsage. Dat hoort gewoon gevierd te worden.

DSC_0049 DSC_0055 DSC_0057

Nog even wat technische blabla.

Ik maak bijna elke bloem, bloemblaadje voor bloemblaadje. Dit geeft het mooie effect wat ik zoek en maakt ze zo echt mogelijk. Elk bloemblaadje wordt met de hand gevormd en liefdevol met alle bloemblaadjes samengevoegd tot 1 bloem of knop. Sommige stampertjes krijgen ook nog wat pollen om ze zo echt mogelijk te maken. Hier en daar wat extra kleur door middel van waterverf of een stift zodat ze lekker eigenwijs mooi zichzelf zijn.

Als bloemist kon ik al niet zonder en zo ook niet in deze bruidsboeketten. Groen! Lekker fris en natuurlijk door het boeket verwerkt. Het is een van de dingen die ik echt mis in andere boeketten en ben erg blij met mijn ervaring als bloemiste. Ik weet precies wat ik erin wil hebben en een mooie groenrand om het boeket ontbreekt uiteraard niet!

DSC_0051 DSC_0137

Ik maak mijn bruidsboeketten draadgebonden, elke bloem zit stevig op een ijzerdraad gelijmd. Vervolgens mooi bij elkaar gedraaid en wat extra vulling om de steel zodat je de draden niet zo voelt. De steel mooi afgewerkt met organza lint/zilverdraad en een diamant of parel speld.

De corsage is gemaakt met een magneet sluiting. Er zit 1 magneet in de corsage en de andere hou je aan de achterkant van je jasje. Je voegt ze samen en click hij zit goed vast. Let wel op met een pacemaker want dan mag je deze magneet sluiting niet gebruiken!!!! Ik kan altijd een corsage maken met een speldje.

DSC_0136  DSC_0139

Nou wordt het dus hoog tijd om de listing te gaan schrijven en de foto’s te editen. Want wat ben ik nieuwsgierig wat jullie van mijn bruidsboeket vinden. En stiekem vind ik het ook erg spannend hoor! Creatief werk is mooi en nog mooier als het een warme ontvangst krijgt maar dat moet je altijd even geduldig afwachten. Grinnik geduld is niet mijn sterkste punt hoor! Dus mocht je gelijk verliefd zijn net zoals ik dan hoor ik het heel graag hieronder.

Liefs,
Els

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

2 thoughts on “Bruidsboeketten maken van papieren bloemen, ik ben verliefd!!

Geef een reactie